Recept Meloen Slush
In het Jumbo magazine zag ik deze delicous meloen slush staan en met een paar aanpassingen om het wat cheaper te maken is het me ook gelukt.
Benodigdheden
- 1 honing of galia meloen
- sportdrank blueberry Jumbo
- staafmixer of blender
- diepvriesbak (ovenschotel werkt ook)
Snij allereerst de meloen doormidden waardoor er twee helften onstaan, op deze manier kun je makkelijk de zaadlijsten eruit scheppen met een lepel. Wanneer alle zaden eruit zijn snij je vier schijfjes meloen af voor de garnering. Vervolgens haal je de schil van de meloen eraf en snij je de meloen in stukjes. De stukjes van de meloen maak je vervolgens fijn met een staafmixer of blender waardoor er een puree ontstaat. De puree doe je samen met 250 ml blueberry sportdrank in een diepvriesbak of ovenschotel, dit doe je vervolgens in de vriezer. Om het uur moet je even een kijkje nemen en met een vork door het meloen-ijs roeren. Hierdoor ontstaat er korrelig ijs. Na 5 uur is het meloen-ijs klaar om in een glas te worden gegoten. Je verdeeld het meloen-ijs over 4 glazen en giet hierbij de de overgebleven blueberry sportdrank. Als laatste snij je de meloen stukjes in en plaats je deze op de rand van het glas als garnering. Voila, je kunt nu genieten van je meloen slush! Check hieronder het stappenplan met hierbij afbeeldingen als verduidelijking.
Ziet er wel lekker uit Lynn.